Alfabetet

Life-saveren over dem alle. Har du styr på håndalfabetet, kan du komme langt.

**BASISVIDEO
Her viser Tina, hvordan du udfører alfabetet i praksis.

Alfabetet vil som regel være noget af det allerførste, du lærer. Derfor er det en temmelig god idé, at du øver det for dig selv.

Og hvis du gerne vil have et still-alfabetet til at kigge på i ro og mag, kan du købe vores fine ABC-plakat her.

TEGNFORKLARINGER
A:

B:
C:
D:
E:
F:
G:
H:
I:
J:
K:
L:
M:
N:
O:
P:
Q:

R:
S:
T:
U:
V:
W:
X:
Y:
Z:
Æ:
Ø:
Å: 

15 tanker om "Alfabetet"

 1. Af ren og skær nysgerrighed fandt jeg denne side, da jeg egentlig synes det kunne være sjovt at lære tegnsprog – det er en lækker måde at lære det på…
  (er self. ikke kommet så langt endnu, bogstaver og tal indtil videre)

  Men… Jeg er venstrehåndet, og udfører derfor automatisk enhåndstegnene med min venstre hånd, men jeg blev i tvivl om det egentlig er rigtigt at gøre det, eller om jeg skal skifte til højre hånd?

 2. Hej Ida, jamen velkommen til – vi er glade for, at du er nysgerrig omkring tegnsprog! Du er ikke den eneste venstrehåndede, så her er svaret – JA du kan sagtens bruge den venstre hånd, du bruger simpelthen bare den hånd, der passer dig bedst. Den eneste forskel er, at du så bare gør alting “spejlvendt”. Det har ingen indflydelse på aflæsningen.

  Mange hilsner
  Mette

 3. Jeg har ALTID interesseret mig for Tegnsprog. Og jeg elsker det, jeg har Kontakt med to døve, det skal lige siges at jeg er 10 år gammel. :) Jeg håber i vil lære os en masse mere tegnsprog, lave flere videoer.. Da jeg tjekker siden her, hver dag. Og jeg har besluttet mig for at lave en video til de to døve jeg kender, men jeg ville jo helst sige det meste på Tegnsprog.. Måske i kunne lære os lidt af dette-

  Smuk
  Klog
  Virkelig søde
  Glade (Det ved jeg forresten godt)

  Måske finde på noget mere selv? :) Og, jeg vil også en dag have et Tegnnavn, da det ville være smart.

  Har i noget at skrive til mig, så kom endelig med det!!! :) Hej hej. 😀

 4. Kære Streetsigners, I er fantastiske!
  Jeg kan alfabetet “by heart”, og kan hurtigt stave mig frem til de ord jeg endnu ikke har lært. Men det er sværere at aflæse andre, det vil jeg også gerne kunne. Det kunne derfor være fedt hvis I lavede en eksempel-video med forskellige egenavne og ord, så man kunne øve sig i at aflæse håndalfabetet.

 5. Hej Katrine.
  Tusind tak for din ros, det er vi glad for at høre at du fik noget ud af StreetSigners. 😀

  At aflæse Dansk Tegnsprog eller håndalfabetet er ikke altid let hos folk som ikke taler Dansk Tegnsprog dagligt. Det kræves øvelse gennem tid før man kan mestre aflæsningen. Vi vil arbejde på at udgive et par øvelser på StreetSigners.

  Hvis der skulle være noget spørgsmål eller bare noget du vil komme med, er du hjertelig velkommen til at skrive til os her eller på mail.

  Mange hilsner
  Kenneth

 6. Det er så fedt! jeg syntes det er lækkert med en hjemmeside hvor hørene kan lære at bruge nogle tegn 😀

 7. Hej fed side 😀
  Jeg har hørt at der er kommet et internationalt tegnsprog. Er denne side med det eller er det det gamle danske tegnsprog?
  Men nem måde at lære det på. Tak for siden 😉

 8. Hej Carina! Tak! Her viser vi kun dansk tegnsprog. Det er rigtigt, at der findes internationale tegn (læs: ikke tegnsprog) – men så vidt vi ved, findes der ikke nogen sites med dette. Også svært når det ikke er et direkte sprog.

 9. Dejligt at kunne lærer lidt tegnsporg på denne måde. Ved du/ i om der er kurser eller anden undervisning i nærheden af lolland eller falster?

  på forhånd tak.

 10. Er super glad for denne hjemmeside eksistere! Har lige mødt min kæreste forældre som begge er døve, og vil jo rigtig gerne kunne kommunikere med dem, så den side hjælper meget.
  Har lige fået lært alfabetet udenad

 11. Super god hjemmeside og meget lærerrig. :-) Eftersom jeg selv skal til at uddanne mig Tegnsprogstolk er det super fedt man kan øve sig lidt før starten.

  Dog synes jeg manden hvorpå man lære at tælle gør det ret hurtigt i forhold til hvis man skal nå at kigge grundigt efter hvordan han præcist viser tegnene.

  Er der evt. en side eller forening hvorpå man kan skrive med døve hvorpå hvis de har lyst kan hjælpe og lære en divers tegn mm. :-) nær Viborg evt. ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *