Døgnet

Vi bruger ord for alle tider på døgnet… kunne det være noget at lære?

Jakob viser dig her, hvordan du siger godmorgen, godnat og så videre. Fem dejligt praktiske tegn. Og så er de rimelig logiske, med solen som “indikator” – den står op, den står ned. Kan du se det? Du kan kombinere disse ord med “god” og så har du godmorgen, godnat og så videre. TEGNFORKLARINGER
Morgen:
Formiddag:
Eftermiddag:
Aften:
Sol går ned
Nat: 

8 tanker om "Døgnet"

 1. Flott presentasjon, men tegnene kom litt for raskt. Jeg oppfatter hva fyren sier, men tegnene kom ikke tydelig fram.

  Tenk på de som ikke kan tegnspråk, de vil IKKE oppfatte det i hele tatt. Jeg tror at det er lurt å gjøre det på nytt, i roligere tempo.

  Ellers stå på!

 2. Tak. Ja – nogle er hurtigere end andre. Du kan tro at vi gør hvad vi kan for at dæmpe tempoet… og ellers kan man se videoerne gennem nogle gange, så skulle det gerne sidde fast bagefter.

 3. André!
  I starten brokkede jeg mig også over for hurtige tegn 😀
  Men nu hvor jeg er lidt mere øvet i tegn og de forskellige håndstillinger, så kan jeg faktisk sagtens følge med, og nu tror jeg at et langsommere tempo faktisk vil gøre det lidt for kedeligt :) For tegnet udføres jo “natural”.
  Jeg kan anbefale dig at slå de ord op, som du ikke helt fanger, på tegnsprog.dk – Det er min back-up, for der er der et billede af håndstillingen, du kan sætte videoen i slow-motion m.v. Sommetider bruger de et andet tegn end på StSi, men det er da også interessant!

  Venlighed fra Katrine

 4. Katrine, du kunne ikke besvare det bedre :-) Det er bestemt også vores anbefaling – at man dobbelttjekker på tegnsprog.dk eller bruger det som back-up. De to sites fungerer fremragende sammen og supplerer hinanden fint!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *