Det første møde (sætninger)

Hvad hedder du, hvor gammel er du, hvad laver du, hvor kommer du fra… få tjek på de indledende fraser her og imponer din nye døve ven!

 Det er jo meget praktisk at kunne præsentere sig selv på tegnsprog, og her viser Mette dig, hvordan du gør. Hvis du har et tegnnavn, så præsenterer du dig selv med det. Hvis ikke, så staver du dit navn. Du kan også nøjes med det første bogstav i dit navn. Ellers må du forhøre dig om hvordan du gør. Og her har vi en række øvrige bud på, hvad du kan sige til din nye døve ven.Var det brugbart? Kom endelig med flere bud på den indledende konversation. TEGNFORKLARINGER
Hej:
Velkommen:
Du hedder hvad?:
(Hvad hedder du?)
Jeg hedder… :
Du laver hvad?:
(Hvad laver du?)
Jeg laver… :
Du fra hvor?:
(Hvor er du fra?)
Jeg fra… :
Du hvor gammel?:
(Hvor gammel er du?)
Min alder mm… :
(Min alder er…)
Dejligt møde dig:
Mig få dit nummer?:
(Må jeg få dit nummer?)
Mødes igen?
(Skal vi mødes igen?) 
På gensyn:
Farvel: 

10 tanker om "Det første møde (sætninger)"

 1. Et tegnnavn? Det vækker min nysgerrighed… hvordan får man sådan et?

  Og hvad er det? Et “opfundet” tegn, uden betydning? Et ord? Eller sådan noget indianer-agtigt-noget, Siddende Tyr eller Danser Med Leoparder, eller hur?

  (Men mit navn burde vel ved nærmere eftertanke fungere meget godt i de fleste scenarier – så mangler jeg bare at lære tegnene for det 😉 )

 2. Hvis du ikke færdes sammen med døve, så er det ikke noget, du får – værså´god, her er det.
  Det kommer af naturlige vej, imens man taler om dig.
  Jo mere du er det samme sted med dine venner, jo hurtigere bliver alle ved med at bruge dit tegnnavn – uden at du tænker så meget over det.

 3. Jeg prøver at lære tegnsprog, og synes videoerne her inde er super gode. Synes dog de går lidt for stærkt, og det ret besværligt at sidde og skrive alle ordene på tegnsprog.dk for at se det blive vist lidt langsommere. Det kunne være rart hvis i viste det først hurtigt, så langsomt :-)

 4. Tempoet på filmen kan ikke laves langsommere eller hurtigere, da det er “private” som dig og mig der laver en video indlæg, hvor de tegn i den kategori er i, så er du/I måske hurtig i tegnsprogs dialogen, hvor andre koncentrerer sig om at udføre tegnene, og derfor er der andre på filmen, der er langsommere i tempoet. Alternativt, så kan du/I der vil have dem kørende langsommere, ved at hente dem ned fra Youtube, med programmet YoutubeDownload. der afspilles med Media Player, når filmen er downloadet, hvis du/I vil spole frem og tilbage på filmen.

 5. hej jeg prøver at lære tegnesprog og syntes det er en fantastisk møde i forklare det på det kunne være sjovt hvis i kunne lære hvordan man siger navne på tegnesprøg. 😀

 6. Der er ikke alle navne på tegnsprog der har et tegnnavn, men udvalgte navne har – fx Morten, Katrine, Anders, Sofie, Peter… vi vil gerne lave en tutorial med faste tegnnavne!

  • Det synes jeg ville være utroligt fedt! xD Jeg har en ven der er døv, men han kender ikke nogle tegn for Anne eller Charlotte, så jeg bliver kaldt AC med alfabet 😀 Men det kunne være super fedt at kende andre navne xD

 7. Gud, er der nogle navne der har faste tegnnavne? Jeg vil da gerne se mit, hehe :) Det kunne være sjovt hvis I viste dem + jeres egne tegnnavne samt tegnet for “Streetsigners” :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *