Forholdsord

Hvor lagde jeg nu nøglen? Over hylden? Ved siden af kommoden? Udenfor? Hvor?

Her viser Kenneth dig, hvordan du siger forholdsordene på tegnsprog.Disse tegn er ret grundlæggende at kunne, når du lærer tegnsprog, for så kan du altid markere, hvor du, andre eller en ting er henne.

Når du tegner, er du centrum i din eget univers. Du kan tegne ved siden af dig selv, og du kan også bruge din ene hånd til at markere en skillelinje, f.eks. når du tegner over og under.

Husk at bemærke de små nuanceforskelle!

Er du ikke helt sikker, så kan du altid tage din fantasi og improvisation i brug – det går du nemlig sjældent helt galt i byen med!

TEGNFORKLARINGER
Bag:
Bagved:
Foran:
Inde:
Indenfor:
Over:
Ovenpå:
Ude:
Udenfor:
Under:
Ved siden af:

2 tanker om "Forholdsord"

 1. Først og fremmest tak for en fantastisk hjemmeside. Designet er perfekt og indholdet rigtig brugbart – helt fantastisk !
  Jeg taler og hører fint, men er begyndt at lære tegnsprog, fordi der er startet en halv døv pige i min hfklasse. Hun har tolke med til undervsiningen, men i frikvarterende er hun alene og det er svært for os andre at kommunikere med hende. Så jeg glæder mig til bare at kunne spørge hende, hvordan hendes dag går :)

  Lige til den her video vil jeg gerne spørge om nuanceforskellen i “over” og “udenfor” – jeg har svært ved at se, hvordan jeg for adskilt disse to meget forskellige ord fra hinanden, da det kun er mundbevægelsen, der for mig syntes forskellig?

 2. Tak for de pæne ord – det er dejligt, du kan bruge sitet :-)

  Mht. tegnene for “over” og “udenfor”, så er det rigtigt, at disse to tegn ligner hinanden rigtig meget – næsten identiske. Det er tilfældet med mange tegn, og derfor er det vigtigt, at mundbevægelsen er med, så man kan se forskel. Ofte kan man jo også se det på konteksten (indholdet i samtalen), om personen siger over eller udenfor.

  Det var vist det bedste svar. Håber, du kan bruge det.

  Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *