Hilsener

Sig hej til en døv! Ja selvfølgelig… det er heller ikke engang svært.

Her viser Birgitte dig, hvordan du hilser pænt på tegnsprog!

Det er egentlig ganske svært at misforstå hilsener, om man så kan tegnsprog eller ej – bare det store smil er på, så skal det nok blive godt modtaget hos din nye ven.

Inden du går i gang med at råbe hej til din døve ven, må du nok huske, at du først skal have øjenkontakt, for ellers opdager han eller hun det jo aldrig. Og det ville da være lidt øv, ikke?

Studsede du over “DU BIBI” tegnet? Ja, det kan vi godt forstå. Det er et ægte tegnsprogsudtryk oh betyder “Har du det godt? Alt godt?”. Det er et meget almindeligt udtryk a la amerikanernes “How are you?”. Så hvis du vil imponere en døv, så brug endelig “DU BIBI?”.

TEGNFORKLARINGER
Du bibi?: “Har du det godt?” (læs forklaring)
Godmorgen:
God + morgen
Goddag:
God + dag
Godaften:
God + aften
Godnat:
God + nat
Hej:
Hilse
Farvel:
Vinke farvel
På gensyn:
To øjne, der mødes
Vi ses:
To øjne, der mødes

2 tanker om "Hilsener"

  1. Hej,
    Jeg er lærer på en Speciale skole, hvor der er tilfælde, at vi får elever med tegnsprog! Det kunne være nogen gange vandskelligt, at kommunikere med eleverne, idet man ikke kender til tegnsproget. Jeg syndes, at det er super, det i har lavet med hilsner i tegnsprog.

    Mvh. Kristina m. Kleist

    • Det er dejligt, at du kan bruge vores videoer til noget :-) Og dine elever bliver sikkert glade for det. Du må lige sige til, hvis der skulle mangle noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *