Hv- ord

Hv-ord er ganske basale og utrolig vigtige for at kunne kommunikere, da de skaber ret meget mening i en samtale.

Rania viser dig her, hvordan du gør. Der er ikke så meget mere at sige til det, nogle af tegnene er logiske, andre skal du huske. Har du styr på hv-ordene er du allerede kommet langt i samtalen – især hvis du også har håndalfabetet på plads. TEGNFORKLARINGER
Hvad:
Hvilken tid:
Hvem:
Hvilken:
Hvis:
Hvor:
Hvor gammel:
Hvor mange 1:
Hvor mange 2:
Hvordan:
Hvorfor:
Hvornår: 

 

16 tanker om "Hv- ord"

 1. Det går alt for hurtigt jeg kan slet ikke følge med, man kan ikke nå at se hvad hun gør med fingrende og også at læse hvilket tegn hun laver. Og af en eller anden grund kan man ikke spole tilbage i videoen så går den i stå og så må man gå ud og ind igen… det gør den i vært fald på min computer… ellers kan jeg godt lide jeres andre videoer 😀

 2. Hej Didde :)

  Det syntes jeg også i starten, men ligeså snart man får tegnene lidt inde på livet og bliver bedre til at genkende diverse håndbevægelser, så er det et fint tempo. Hvis jeg har brug for at se noget lidt langsommere bruger jeg tegnsprog.dk.

 3. Kære StreetSigners!
  Videoerne til “hv-ord” og “følelser” er private på vimeo, så besøgende på jeres hjemmeside kan ikke komme til at se dem.
  Jeg håber at I kan gøre dem offentlige snart! :)
  Venligst, Stephanie :)

 4. Hej :-)
  Som nybegynder på tegnsprogskursus, er det super godt at der går et øjeblik fra ordet vises og til hun gør tegnet. Så kan man lige nå at se om man selv kan huske det.
  Jeg håber jeg får meget glæde af denne side – jeg håber at jeg på sigt kan finde en at øve mig med :-)

 5. Hejsa. Jeg kan ikke rigtig se forskellen på “hvad” og “hvilken”. Er det det samme eller er der en forskel? ;))

 6. Hej, tak for en fantastisk hjemmeside.. jeg har mødt et sødt menneske, jeg meget gerne vil kunne kommunikere med, så mit sommerprojekt er blevet at lære tegnsprog og jeg er allerede meget grebet af det.. er dog lidt i tvivl om det har betydning om man viser tegnene med en hånd eller to.. fx tegnet for hvad.. kan det vises både med en og to hænder?

  hvis I har nogle råd til hvordan jeg hurtigt kan blive god til tegnsprog er alle råd velkomne.. har lært alfabetet og tallene + et par sætninger, men føler jeg mangler en masse fylde hvis jeg skal ud og have en rigtig samtale..

  Tusind tak for jeres store arbejde

 7. Sikke et dejligt sommerprojekt!

  Det er ingen konkrete regler for om der bruges en hånd eller to hænder, det afhænger af tegnene, og om man ellers har noget i den ene hånd og derfor kun har en ledig hånd. Tegnet for hvad vises som udgangspunkt med én hånd.

  Vores bedste råd er, at du har en eller flere døve, du kan kommunikere med, og så ellers bare samtale dig frem. Det er heller ikke nogen ringe idé med et tegnsprogskursus.

 8. Hej
  tegner sprog skal være mere tydelig for at se hvordan det holder rigtig fingeren især for mig som er jeg rigtig begyndelsen
  m.v.h. Steffi

 9. Uha…. det kunne være meget rart hvis ikke det gik så stærkt, men hvis personen kunne tage et par sekunder før de viser det næste tegn, sådan man præcist kan se hvordan han / hun laver håndtegene 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *