Modalverber

Lær disse tegn, kombiner dem med nogle andre og du er godt på vej!

Her viser Julie dig, hvordan du siger modalverberne: Må, skal, kan osv.Julie viser dig også, hvordan du siger det modsatte: Må ikke, skal ikke, kan ikke osv.Som du kan se, er der nogle sammensætninger, der bliver nye, selvstændige ord – og andre, hvor man beholder de to ord hver for sig. TEGNFORKLARINGER
Gider:
Gider ikke:
Kan:
Kan ikke:
Må:
Må ikke:
Skal:
Skal ikke:
Tør:
Tør ikke:
Vil:
Vil ikke: 

9 tanker om "Modalverber"

 1. Er det bare mig eller er der super mange tegn der er en flad hånd der slår på brystet? (Vil, håbe, dejlig, holde af…). Er der mange af den slags tegn, som “kun” adskilles af mundbevægelsen?

 2. Idet vi er gået fra YouTube til Vimeo, og vores tidlige videoer, der alle er uploadet til YouTube, ikke er gemt systematisk, har vi lavet en ny tutorial i Vimeo. Og derfor forsvandt tutorial’en modalverber med dig. Men vi glæder os til at få tid til at arbejde mere systematisk med indholdet på StreetSigners. Og Lea, håber, vi kan bruge dig som model igen, for du gør det godt :-)

 3. Hej.
  Ved ikke helt hvor jeg eller skal stille spørgsmålet, men sådan noget som “at være”. Hvordan siger man er, eller bruger man det overhovedet? For jeg synes tit jeg står og mangler det tegn, men det kan da godt være at man skal bytte rund på ordstillingen i stedet for eller sådan noget.

 4. Hej,

  Skøn video. Har lige et spørgsmål: Der er mange ord hvor man klapper på brystet med en flad hånd. Er det meget vigtigt hvor mange antal klap? Lagde f.eks. mærke til at pigen i videoen klappede 3 gange ved “gider” og “vil”, men har før set sidstnævnte ord kun med to klap. Er det lidt ligegyldigt? Og kan man kun se forskel via mundbevægelsen på disse ord?

  – På forhånd tak.
  Mvh. Luise

 5. + På tegnsprog.dk er der et andet tegn for “turde”, det sammen som I her har for “tør ikke”. Er forskellen bare at man ryster på hovedet?

 6. Juhuu, jeg elsker de her videoer – har brugt hele aftenen på at lære de her mest basale tegn. Jeg er netop begyndt på et hold med en døv fyr, og vil vildt gerne kunne kommunikere lidt med ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *